2001. godina FATIMA I AVILA

U listopadu 2001.godine vjernici Požeške biskupije pošli su na hodočašće u Fatimu no, prije toga su se kratko zadržali u Avili. U gradu Sv.Terezije Avilske, zaštitnice požeške katedrale i grada Požege, hodočasnike je pozdravio avilski biskup Adolfo Gonzales.

Iduća hodočasnička postaja bio je Santiago de Compostela gdje je sveta misa služena u katedrali Sv.Jakoba. Nakon toga je uslijedio zajednički križni put u Aljustrelu, rodnom mjestu Jacinte, Franje i Lucije, djece kojima se 13.svibnja 1917.godine ukazala Gospa. U fatimskom svetištu, kod kapelice ukazanja Blažene Djevice Marije, okupljenima na euharistijskom slavlju požeški biskup msgr.dr.Antun Škvorčević je istaknuo kako bismo se i mi željeli svrstati među male vidioce te da i nama Marija ražari srce kako bismo osjetili i razumjeli Božje namjere s nama ljudima.

Poseban doživljaj za svakog hodočasnika bila je međunarodna molitva krunice. Tom prilikom su jednu desetku na našem jeziku molili i požeški hodočasnici. Za vrijeme hodočašća vjernici su posjetili i najljepše portugalsko crkveno zdanje u gradu Batalhi.