Molitvena skupina

Za ostvarenje spasonosnog poslanja koje je Isus povjerio svojoj Crkvi potrebni su brojni vjerni i požrtvovni svećenici, sveti redovnici i redovnice. Njihovo zvanje plod je molitve, te ovisi o nastojanju svakog pojedinog vjernika hoćemo li imati dovoljno službenika Crkve. U župi sv. Nikole Biskupa u Pleternici djeluje od mjeseca studenoga 2000. godine Molitvena zajednica Gospe od Suza, u koju je uključeno 60-ak članova molitelja raznih dobnih uzrasta, od najstarijih do najmlađih. Molitelji se sastaju na molitvu krunice, redovito svakog ponedjeljka nakon slavljenja sv. Euharistije, u prostoriji, uz dvoranu sv. Valentina, čitaju Riječ Božju, razmatraju, uz meditaciju zahvaljuju Bogu i nastoje živjeti sv. Evanđelje u svakodnevnom životu.

Redovito sudjeluju na svetim misama i klanjanu pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, svakog prvog četvrtka nakon sv. mise, a svojim primjerima svjedoče, u ljubavi i poniznosti živoga Isusa Krista, njegovu ljubav i milosrđe za svakog čovjeka, a po zagovoru Blažene Djevice Marije naše Gospe od Suza.

Također su svi uključeni i u Apostolat Djela za duhovna zvanja, gdje molitvom za duhovna zvanja (barem jedne desetice krunice),prikazuju dnevno za duhovna zvanja svoja trpljenja, bolest, starost i sve druge poteškoće, svake prve subote u mjesecu sudjeluju u svetoj misi i klanjanju za duhovna zvanja, te u dopuštenim im prilikama poste. Isto tako po mogućnosti materijalno pomažu bogoslove i sjemeništarce. U želji da Gospodin da obiteljima milost, da budu zajednice molitve u kojima mladi mogu prepoznati i prihvatiti svećeničko zvanje, sve naše svećenike povjeravamo Božjoj i našoj Majci Mariji.

Vrata dobrodošlice otvorena su za svakog molitelja i reporučamo se u njihove molitvene nakane.