Zajednica bračnih susreta

Zajednica bračnih susreta u svijetu postoji od 1967.godine a Hrvatska zajednica bračnih susreta je osnovana 1976.godine. U našoj biskupiji Zajednica postoji od jeseni 2004.godine kada je u listopadu održan i prvi Originalni vikend za bračne drugove u Velikoj. Nakon devet održanih vikenda u Velikoj( na fotografijama su susreti 2008. i 2009.godine), kao Zajednica Požega, svaki mjesec se organizira duhovna obnova i susret na tri mjesta u biskupiji – za Požeštinu je to u Požeškim Sesvetama. Duhovne obnove se održavaju zadnju nedjelju u mjesecu, u večernjim satima, a teme koje se obrađuju definira svećenik u suradnji s bračnim parom koji želi prirediti temu. U prošlogodišnjim susretima, uz ostale, obrađene su i teme: Euharistija u svakodnevnom životu. Kako se osjećam kada se pričestim? Oprost i oproštenje. Kako se osječam kada sam povrijeđen-a?

Zajednica Požega u ovoj godini će bračne vikende organizirati u Velikoj od 12.-14.ožujka i od 22.-24.listopada kao i uobičajenu mjesečnu duhovnu obnovu. Bračni parovi će poći i na hodočašća u Suboticu 30.travnja-2.svibnja te u Mariju Bistricu 26.rujna.
Bračni parovi iz pleterničke župe koji se žele uključiti u rad Zajednice mogu se prijaviti kod Željke i Ante Barbarića ili na mob. 099-251-1700.