2010-02 Dogadjanja u zupi

Posljednjeg dana siječnja požeški biskup msgr.dr.Antun Škvorčević je u našoj crkvi krstio Nikolinu, peto dijete Marije i Ante Nović iz Sulkovaca. Uz nju su kršteni i Welvis Ivan, sin Ane i Darija Blašković iz Gradca, potom Ivan, sin Ivanke i Milana Sigurnjak također iz Gradca i David, sin Maje i Roberta Alaber iz Pleternice.


******

Svakog 15. u mjesecu u samostanu “Drinskih mučenica” sastaju se štovatelji na molitvu za proglašenje blaženima ovih Božjih službenica. Molimo da Drinske mučenice što prije dođu do časti oltara. Drinske mučenice zagovarajte nas!( na fotografiji je molitva u veljači)


******

I ove veljače je održana Devetnica sv.Valentinu koju je pohodio veliki broj vjernika Pleternice i drugih naselja.


******


Centar Pro vita et familia tijekom i ovog proljeća organizira duhovne obnove za bračne parove iz obitelji s brojnom djecom i za sve ostale zainteresirane bračne parove a obnova za pleternički dekanat je održana 19.veljače u župi Pleternica. Nakon svete mise uslijedio je križni put pa duhovni susret a tema je bila “Misa-euharistija”. Susret je vodio p. Zvonko Šeremet.


*******


Naša škola i župa još jednom je postigla uspjeh. Ovoga puta na vjeronaučnoj olimpijadi. Nakon školskog natjecanja, na županijskom natjecanju, drugo mjesto osvojila je grupa koju su činili: Đurđica Rukavina. Krešimir Markota, Ivana Šarić i Marta Šojat, a pripremala ih je s.Lidija Kalfić. Sa svojim drugim mjestom prošli su u sljedeći krug natjecanja, biskupijsko. Marljivo učeći i pripremajući se za taj dan, saznali su mnogo toga o blaženom Alojziju Stepincu, koji je bio tema ovogodišnje olimpijade. Tako su i na biskupijskom natjecanju osvojili drugo mjesto. Svi smo zadovoljni i sretni osvojenim rezultatom, drugi po znanju u našoj biskupiji!!!!!. Tako je naša župa još jednom pokazala svoje mlade snage.